22 October 2009

Demoner på flere felt

Det nærmer seg konserttid med stormskritt, kun en uke igjen nå. Det sitter fremdeles ikke helt støpt for undertegnedes del, men helgen skal brukes godt, så når orkesterprøvene starter på mandag vil det gå knirkefritt.
Tiden går fort, det er det ingen som kan si noe på, og med en gang operagallaen er overstått blir det fullt kjør med Cherubinis Requiem til jubileumskonserten 14. november i Domkirken. Samtidig skal Beethovens 9. spikres, og det er alt annet enn lett. Noen av tonene er IKKE myntet på 2. sopraner, så det skal bli interessant å se hvordan vi løser det.

På den akademiske arenaen begynner ting å spisse seg til, med kun et fåtall forelesninger igjen før eksamen som faller 4. desember. Har stor tro på at det vil gå bra, for kollokviene funker råbra, og de blir lengre for hver gang. Når man diskuterer hekser og demoner er det mer enn nok materiale å ta av. Man kan godt si at man blir litt forskrudd av et slikt emne som hekseprosessene, med detaljerte beskrivelse av perversiteter og sadisme man ikke trodde var mulig. Og med en slik livlig fantasi som mine medstudenter har, blir det fort en del rødming og digresjoner. Og hvis alt vi har lest og diskutert den siste tiden dukker opp i tankene på eksamen, kan jeg love dere at det blir en riktig så interessant besvarelse...

Et lite utdrag:
"Kvinners bestialske appetitt (heftige kjønnslyst) fører til at de søker tilfredsstillelse hos djevler og demoner." "Kvinner har ofte samleie med demoner og dediserer sine nyfødte barn til Satan", skrev den kjente juristen og statsviteren Jean Bodin i 1580 og la til at "…ingen ondskap kommer opp mot kvinners ondskap."(Rune Blix Hagen, http://ansatte.uit.no/rha003/hekser.html)

Så bare pass deg, for hvem vet hva slags ondskap vi kan fremvise hvis du presser oss inn i et hjørne....


No comments: