5 February 2009

Premiere

Hurra! Premieren gikk over all forventning, selv om brannalarmen gikk rett før koret skulle inn. Det var på grunn av fyrverkeriet som ble brukt under opptoget. Solistene var i storslag og spilte ut hele sitt utrolige register, både sang- og skuespillmessig.
Koret kom inn der det skulle, tilogmed på den ekstremt vanskelige "vaktparaden" hvor orkester og buekorps spiller mot hverandre. Vi må bare nistirre i smug på dirigenten (Espen Selvik) for å synge riktig. Men det gikk overmåte bra, og dermed er skuldrene senket for de neste forestillingene. Og det beste er nok at det er hviledager mellom slagene, for selv om koret bare er med i 2. og bittelitt av 3., så tar det på. Perfekt søvnmedisin, sliter meg jo ut :p
Av solistene vil jeg trekke frem Olav Veierød som Schaunard. For slikt et komisk talent skal man lete lenge etter. Han synger dødsrått i tillegg, hva mer kan vi vel kreve. Scenen mellom han og Øystein Skre som spiller Colline i 4. akt, hvor Colline tar peispusteren i bruk for å forsvare seg mot angrepet fra Schaunard som er bevæpnet med en fransk baguett er ubetalelig. Tror ikke jeg har ledd så hjertelig på lenge.
Gratulerer alle sammen!

No comments: