11 January 2010

Filmgleder

Ordtaket sier at den som venter på noe godt, venter ei forgjeves. Og slik ser det ut for oss filmelskere i året 2010. Enkelte filmer har vært etterlengtet leenge, mens andre blir positive overraskelser. Og jeg kommer nok til å besøke Bergen Kino et par ganger de kommende månedene for å si det sånn.
Vampyrfilmene fortsetter sin seiersgang, og i februar kommer to nye skudd på stammen: Daybreakers og Thirst. I begge tilfeller treffer vi på vampyrer så langt fra Twilight-universets som overhode mulig. Disse er HARDCORE.











Begge filmene har premiere 5. februar, så kanskje det blir vampyr-maraton....

Men trodde du det var slutt på moroa da? Da tar du alvorlig feil, for dette er bare begynnelse.
For det kommer mer fra den overnaturlige delen av filmindustrien. Denne gangen er det noe jeg kjenner meg godt igjen i, med mine fullmåneturer og instinkter: Varulver.
Det er dessverre sørgelig få gode varulvfilmer opp gjennom filmhistorien; kan nok telle alle på én hånd... Ihvertfall ser det ut til at lidelsen er over for oss som liker lukten av våt hund, for 12. februar står "Wolfman" for døren, med stjerner som Benicio del Toro (Snatch, Che) Anthony Hopkins (Hannibal, Zorro) og Hugo Weaving (LOTR, Matrix) på rollelisten. Dette kan bli en skikkelig godbit, for utfra traileren har vi noe å glede oss til...



Masse å glede seg til med andre ord, and there's more to come...

No comments: